Izjava zasebnosti

Družba Greenlight d.o.o., matična št.: 1538217 (v nadaljevanju »mi«) posveča varstvu osebnih podatkov veliko pozornost. V tem dokumentu so navedene informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo in kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Izjava o zasebnosti

V podjetju Greenlight d.o.o. se zavedamo, da je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic in spoštujemo zasebnost naših strank, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni. Vaše podatke obdelujemo tudi v skladu z veljavno evropsko zakonodajo (Splošno uredbo o varstvu podatkov – GDPR).

 

Osebni podatki, ki jih obdelujemo:

  1. identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba;
  2. kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun in vaše profile na družbenih omrežjih;
  3. vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, profile, naročila na novice, članstva v programih zvestobe, nakupovalne sezname, iskane artikle (»zanima me«, »sledi ceni«), vaše ocene in komentarje o artiklih in storitvah;
  4. podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah;
  5. podatke o vaših spletnih navadah, vključno s primeri, ko po spletu brskate preko naše mobilne aplikacije, predvsem podatke o artiklih in storitvah, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;
  6. podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega;
  7. druge podatke, ki nam jih uporabniki prostovoljno podajo ob naročilu določenega izdelka ali posredovanju ponudbe oziroma povpraševanja.

Greenlight d.o.o. ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen kadar mu vi to omogočite oz. v to privolite ali kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali imamo za obdelavo vaših podatkov zakonite interese.

 

OBDELOVALCI OSEBNIH PODATKOV IN MOREBITNI PRENOS OSEBNIH PODATKOV V TRETJE DRŽAVE

Izjavljamo, da vaši osebni podatki ne bodo preneseni v tretje države (izven EU in EGP)  skladno z veljavnimi nacionalnimi in EU predpisi in to izjavo o zasebnosti. 

Ponudnik podatkov ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim partnerjem s katerimi ima ponudnik (Greenlight d.o.o.) sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so zakonsko vezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik. Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo ali soglasjem posameznikov, soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino s katero so bila dobljena.

Pogodbeni partnerji, ki jim lahko posredujemo osebne podatke so:
– Ponudniki za pošiljanje elektronske pošte in sms sporočil
– Programerji in vzdrževalci spletne strani
– Računovodski servis
– Poslovni programi za izdajo računov
– Dostavne službe in pošta
Pogodbeni partnerji smejo osebne podatke obdelovati samo za namene podjetja Greenlight d.o.o. in samo v okviru naših navodil. Osebne podatke nikakor na smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so skupaj s svojimi zaposlenimi k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov. Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.

PRAVICE POSAMEZNIKOV

Vsak posameznik lahko v Nastavitvah osebnih podatkov ureja dopolnitev, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov. Posameznik lahko dane privolitve kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo.

ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje Greenlight d.o.o. bo obdelovalo osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica. Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom. V slednjih primerih Greenlight d.o.o. podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo.

V kolikor ste v dvomih in vas karkoli zanima, nas kontaktirajte.

Podatki upravljalca

Z vašimi osebnimi podatki upravlja podjetje Greenlight d.o.o., Klanc 85, 3204 Dobrna

Informacije: info@greenlight.si, telefonska številka +386 041 801 947